I Kungsan med Olof

Olof
En höjdpunkt vid mina besök i Stockholm är att träffa mina barn. Olof var förstås med och firade Naelas 35-årsdag i först i Rinkeby och sedan i Hammarbyhamnen. Vi brukar också se till att träffas för en fika eller en öl på tu man hand. Det är alltid lika intressant att diskutera livet och politiken med Olof. Den här gången sågs vi över några öl i Kungsträdgården. Medelhavsvärmen i staden inbjöd till att häva den gula drycken i våra strupar utomhus.

Han hade just återkommit från Silicon Valley och Cupertino, dit Apple hade kallat lokaliserare. Tydligen menar herr Jobs att ha denna gång skall presentera något så hemligt att det inet tål att färdas över Internets super high ways. Tystnadslöften tillät inte att jag fick veta något om vad det handlar om, men lite synpunkter på paranoia och labets effektivitet kunde han ge.

Så pratade vi naturligtvis som så ofta om den notoriska och tragiska konflikten mellan israeler och palestinier. Så fort en lösning skymtar, bryter helvetet lös igen. ”Fångarnas dokument” har just antagits som preliminär ”road map for peace”, vilket kunde underlätta för Hamas att smyga sig runt sitt förnekande av Israels existens. Ogenomförbart i sin detalj, är det ändå en glimt av ljus. Samtidigt har en kidnappning av en israelisk soldat använts som förevändning för israelisk militär att gå in i Gaza, som man utrymde för ett år sedan.

Om allt möjligt annat snackade vi också, och som vanligt var det underbart att möta sonen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.