Influencers

Me

Som de gamla sjunga, kvittra de unga. Ja så hette det förr i tiden, med det vill synas att influenserna numera ofta går åt andra hållet. När Ulf Lundell skriver en bok om sina ”Vardagar”, lägger han in ”clickbaits” som ”Lotta gör mig spyfärdig”, syftande på Lotta Engberg och förstärker med ”hennes lite skevt småkåta smajl…”. För en något yngre generation berättar han att ”Nån grabb som kallar sig Jockiboi men som jag tror heter Joakim Lundell har skrivit en bok” och menar att det är ”för många Lundell därute för att jag skall känna mig bekväm med det.”

Nu kan man ju inte klicka i pappersböcker, men med väl valda utbrott och påståenden, kan man få cybermedia att klicka, som t.ex. Aftonbladets nätupplaga, ur vilken jag skamlöst citerar ovanstående, utan att ha läst någon av böckerna. Det är dit och vidare ut i cyberrymden klicken sprider sig och böckerna säljs. En positiv bieffekt är förstås att även de påhoppade får en chans att komma till tals i pressen, som här en Lotta på Liseberg och en Youtubande Jockiboi.

De unga har fått vidlyftiga plattformar, som inte fanns förr, så nu får det väl heta ”Som de unga sjunga, grymta de gamla”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.