Nyligen timat

Min dyra syster och min lika dyra dotter tubbade mig att fira ett jämnt decennium. Jag hade tänkt smita undan och tillbringa dagen i stilla begrundan ensam med en pilsner. I stället bjöds jag en varm och strålande fest på Spelmansgatan hos nämnda yrväder till syster och hennes karl. Med god mat och omgiven av modren och alla syskon och somliga syskonbarn fick jag uppleva den värme som familjen bjuder. Olof bor numera i Israel och kunde inte resa den långa vägen, men sände mig god whiskey och varma tankar. Naela och Björn hade rest ner med stort besvär från Kungl. Huvudsta’n. Det var en härlig fest, och jag är glad att jag lät mig övertalas – eller rättare, de bestämde och jag hade bara att lyda.
Eva och Naela
Jag hade tänkt stanna ett par dagar i Karlskrona, där jag lärde min ungdoms spån av livet, men det blev lite längre. både syster Eva och jag drabbades av en tröttande förkylning med snor och host, och jag blev kvar en vecka. Systersonen skulle till Kalmar för praktik, och ville bo hos mig några dagar i väntan på en tillfällig lägenhet i Kalmar. Han körde mig upp och jag fick med mig de fina presenterna från firandet.
Vi kamperade ihop en knapp vecka, han på en pysande luftmadrass i det vardagsum, som mer liknar ett stort förråd. Han hjälpte mig att köra iväg ett kvarts ton papper från mitt tidigare liv. Han har bil och vi körde tre kvällar å rad till närmaste återvinningsstation och plötsligt var alltihop väck. Vilken lättnad! Nu återstår bara att sortera det som jag ändå behåller och ingen ursäkt finns längre för att inte förvandla mitt ljusa vardagsrum till den atlejé, jag tänkt mig i tjugo år.

För övrigt pågår en tidig vinter med mycket snö, som startade redan innan november var till ända.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.