EU On The Road – EU på väg

EU på väg låter väl hoppfullt och jag uppskattar verkligen tanken på ett enat Europa på väg mot en ljusare framtid. Många har argumenterat får EU och framhållit dess fördelar. För mig är det viktigaste att det kan vara en väg till fred i Europa efter århundraden av krig.

Det här handlar emellertid om något helt annat. Det handlar om idiotin och söseriet med att ge sig ut på vägarna med hela EU-parlamentet en gång i månaden för transport mellan Bryssel och Strassburg med parlamentariker och en stab av tjänstemän, böcker, mappar, datorer för sessioner i dess andra säte. Denna trafik kostar de Eouropeiska skattebetalarna mer än 200 miljoner Euro enligt faktabladet hos Oneseat.

OneseatDet handlar om kampanjen Oneseat initierad av parlamentsledamoten Cecilia Malmström. Den syftar till att samla en miljon medborgare i EU-länder för att sätta press på EU att besluta om ett enda säte för parlamentet. Om du är medborgare i ett EU-land, kan du stödja kampanjen genom att gå till http://www.oneseat.eu/ och signera med ditt namn och epost-adress.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.