Goliat och högtrycket

Om midsommaren visade sig från sin bästa sida i år med strålande sol som bröt fram just då långbordet stod dukat i Fridhems trädgård, överraskade sommaren med ett bestående högsommarvärme. Otroligt skönt medan grönskan fortfarande är skir och jungfrulig.

Visst kändes det märkligt att lämna Öland när det är som allra bäst, men möjligheten att besöka barnen och fira Naelas födelsedag var alltför lockande. Värmeböljan har fortsatt här i Rinkebyn och det blir behagligt på Naelas och Björns balkong först framemot kvällen.
Min dotter fyllde trettiofem på torsdagen, med den Erikssonska delen av familjen inbjudna på god pastasallad och vitt vin och glass. På söndagen skall den Gralvik/Arboreliska delen samlas hos Elisabeth och Sven för ytterligare firande.

Goliat
En annan viktig händelse är förstås den nye valpige Goliat, med låna kalviga ben som anlände till familjen från Irland via Arlanda för ett par veckor sedan. Pigg och nyfiken nosar och biter han på allt han kommer åt, rusar omkring och busar med husse, matte och inte minst ”gamlingen” Bilbo. Sen välter han omkull och sover. Husse och matte oroar sig som sig bör för ”bäbisen” och vad han stoppar i sig. Bilbo tar emot den nye familjemedlemmen med upphöjt lugn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.