”Hemma hos” är hemma hos …

Borgholm har fortfarande kvar en skatt av gammal arkitektur från tiden som badort på modet. Mycket har dock skattat åt förgängelsen, ofta i form av brand. Därför gläder jag mig åt det som finns kvar av tinnar, torn och annan snickarglädje.

Hemma hos - bakom kyrkan

Ett av dessa märkliga hus är detta bakom kyrkan, där det sedan länge har bedrivits sommarrestaurang under namnet ”Hemma hos”. Stället var flott att döma av matpriserna, men troligen har det ändå gått uselt med finanserna. Huset och restaurangen var till salu under något är till ett pris som motsvarade den på maten. Någon hugad spekulant tycktes inte vilja infinna sig.

Så under hösten kunde man läsa i Ö-bladet, att kåken skulle rivas för att ge plats åt, hör och häpna, ett smärre radhusområde mitt i sta’n. Det var med förskräckelse jag tog del av dessa tidender, och jag har då och då gått förbi för att se om vandalerna varit framme. Borgholm utsattes ju lyckligtvis inte får den stora galenskapen pÃ¥ 60-talet, då Europas stadskärnor revs, kanske inte för att ge ljus och luft, utan för att ge plats åt fyrkantiga fula köplador i glas och betong. Samt förstås de nödvändiga åtföljande parkeringshusen. En beboelig och småskalig miljö försvann och ersattes med öken under några decennier, tills ladorna flyttade ut och efterlämnade sönderslagna städer. Att Borgholm skonades, berodde nog mindre på klokare kommunpolitker, än på att ladorna inte fick plats.

Hemma hos - Krutans Cafe©

Igår hände det, men inte på det sätt man kunde befara. ”Hemma hos” rycktes upp från grunden och transporterade till en ny hemvist, hemma hos Bengt och Ing-Marie på Krutans Cafe© och rumsuthyrning. En nätt liten friggebod. Några planer på vad som skall hända med huset har det inte sagts något om, men det får man väl veta så småningom. Dagens Barometern talar om en jättelik trailer och och många nyfikna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.