Vintern biter

Efter en tio dagars sejour i Blekinge, har jag återvänt till Ö–land och min arbetsmaskin. Förutom att kolla upp mer än 250 mail igår, har jag ägnat dagen åt att beskriva mitt arbete med en blidvisare skriven i Flash. Den jag redan haft en tid på min blog, visar vackert upp de tolv senaste bilder, jag skickat upp till Flickr. Den animerar också bilderna så att en i taget förstoras upp, en mycket trevlig bildvisare. Tyvärr måste man ju numera bli lite petig med sina webbsidor och se till att de följer olika standards för webbsidor, såväl får struktur och stilar.

Jag beslutade att göra en egen Flash-bildvisare som liknar den man kan få från Flickr, och tillverkade en sådan innan jag åkte ner till Eva. För att minnas hur jag gjort och eventuellt skriva en anvisning för andra som vill göra något liknande, har jag ägnat dagen åt att skriva en sådan – s.k. tutorial. Efter lite vidareutveckling skall jag presentera den för en intresserad omvärld.

Jag får återkomma med berättelsen om vistelsen i Karlskrona, när timmen är mindre sen. Under tiden fortsätter vintern att hålla oss i sitt järngrepp, även om solen sä här i slutet på mars ger dagsmeja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.