Trettondagsafton

Diskmaskinen läckte lite och allt vatten pumpades inte ut som det skulle. En iten irritation mellan nyår och trettonhelgen. Hyllan den stod på lutade och Björn och jag pallade upp den i horisontellt läge med en mahognybräda jag haft i källarförrådet sen urminnes tider. Den skulle väl bli något fint, men hade blivit liggande. Nu kunde den kanske vara till nytta.

Men trots att maskinen diskade glas och tallrikar rena, tycktes den inte villig att tömma allt vatten – några liter på botten blev alltid kvar. Det skulle bli värre.

På trettondagsafton beslöt vi att montera ut den ur bänken och testköra den ovanpå, där man kan se vad den har för sig och skruva bort lite plåtar och studera innanmätet. Vi monterade vatten och avlopp via dörrarna på diskbänken och testade med genom att vrida programverket för hand. vi hittade inget läge där den ville pumpa ut vatten och efter ett par timmar gav vi upp. Vi ville inte ha skåpsdörrarna öppna för katternas skull. Kräken är alltid nyfikna och det kunde gå illa om de blev fast under bänkarnas golv.

Emellertid saknades en propp för vattenledningen, så vi fick sätta tillbaka vattenslangen. Inget allvarligt äventyr, men tråkigt om husfolket behöver återgå till handdisk och vi hoppas få tag på någon reservdel som kan återställa ordningen.

Naela var hos en kompis och just nu var det nödvändigt med att diska för hand. Björn tog på sig den uppgiften och jag satte mig vid min dator för att läsa och besvara mail. Plötsligt går larmet i köket. Det strömmar vatten över golvet och den närmaste timmen svabbar Björn golvet, medan jag som är lite tunnare ligger på alla fyra i diskbänksskåpet och suger upp en sjö av vatten med en frottéhandduk.

Vi hade glömt inloppet för diskmaskinens avloppsvatten och genom pipan forsade vattnet från skjöljhon för varje glas och tallrik. Björn var stressad men vi var glada att allt var torrt när husets dam kom hem.

Så kan man alltså tillbringa en trettondagsafton i Rinkebyn.

2 kommentarer på “Trettondagsafton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.