Dagen B

Uppe i tid. Bruden något uppjagad blev hämtad a Jessica. Gummen arbetar med sin morgongåva in i det sista, ännu odushad och oklädd. Hans moder tycks inte ha någon transport och vill ha något tungt med sig. Ingen har tid att köra. Bruden ringer och har glömt pengarna till frissan tors enträgna frågor från huset män. Jessica Åker tillbaka och hämtar. Gummen filar och lackerar och hårtorkar. 11.43 Ännu ingen frukost för honom. Olof ringer och meddelar att han kommer före taxin. Han har lyckats försova sig. Jag fixar kattlådan, men det duger inte åt Björn. Håhå. Om tre timmar börjar brölloppet…

12:03 Nu börjar gummen tänka på frukost och dush och risken är att det blir samtidigt, viss nerv kan man spåra. Jocke som skulle varit här vid 12 knallar runt och köper kavaj.

Nu ringer Björn med modren och snackar om släkt som inte är bjudna – låt oss kalla det bröllopsbesvär.

13:19 Tostmaster Olof putsar dojjorna, Björn har dushat och klär sig och bestman Jocke försöker föra över musik till sin laptop. Jag har kontaktat bruden som sitter hos frissan – allt väl. Brudgummens moder har lyckats ordna transport för sig och sin Jansson. Pirrigt, inte minst för tostmastern som inte fått några besked om talare.

Nu ringer det på dörren och morfar Pelle anländer med hundbesök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.